Projekty z Pomorskiego Urzędu Marszałkowskiego

Fundacja zrealizowała 2 projekty dofinansowane z Pomorskiego Urzędu Marszałkowskiego dla osób niepełnosprawnych. „XIII turniej gry w kręgle dla osób niepełnosprawnych” takie zawody jak turniej gry w kręgle z nagrodami jest najlepszą rehabilitacją dla osób niepełnosprawnych. Charakter projektu jest rehabilitacją społeczną osób niepełnosprawnych, poprawiają ogólną sprawność fizyczną osiągniętą w czasie gry w kręgle. Poprawiają się relacje osoby niepełnosprawnej we własnym środowisku.
Realizacja projektu ” Wyjazdy terapeutyczne to czas relaksu i poprawa stanu zdrowia osób niepełnosprawnych” umożliwiła osobom niepełnosprawnym i ich opiekunom oderwanie się chociaż na krótko, od piętrzących się problemów, a przede wszystkim umożliwi naukę radzenia sobie z niedogodnościami życia codziennego, naukę ćwiczeń wspomagających rozwój psychiczny i fizyczny, które mają na celu nabywanie, rozwijanie i podtrzymywanie umiejętności niezbędnych do samodzielnego funkcjonowania osób niepełnosprawnych.

Speak Your Mind

Osoby z Zespołem Downa potrzebują miłości i pomocy finansowej